WordPress "korkattu"?

Ei hätää, usein vahingot voidaan korjata ja estää hakkerointi jatkossa

  • Palvelut
  • Nettisivujen tietoturva kuntoon

Nettisivujen tietoturva kuntoon

Autamme ylläpitämään verkkosivustosi tietoturvan kunnossa. Mikäli sivustosi on hakkeroitu, ei hätää - meillä on kokemusta ja keinoja niinkin ikävään tilanteeseen.

Nettisivut hakkeroitu?

Nettisivustojen tietoturva kuntoon Kotisivutehdas.fiSivujen hakkerointi voi tarkoittaa montaa asiaa. Sivuille on voitu ujuttaa haittakoodia, joka jakaa haittaohjelmaa kävijöiden koneelle, aiheuttaa liikennettä palvelimelta tai koko sivusto on voitu kaapata. Yleensä syynä on päivittämätön julkaisujärjestelmä kuten WordPress tai sen lisäosa, tai muu vastaava julkaisualusta. Hakkeroinnin taustalla harvoin on mitään henkilökohtaista kohdetta koskevaa tai hyötyä tavoittelevaa motiivia, vaan hakkeroinnin kohde on valikoitunut satunnaisesti tietoturva-aukkojensa takia. Monasti webhotellin ylläpitäjä sulkee verkkotunnuksen, jos se haivatsee sivustolla haittakoodia. Näin estetään pahimmat vahingot ulkopuolisille tai yrityksen domainille, kuten esimerkiksi domainin mustalistaus.

Kun hakkerointi on tapahtunut, me voimme auttaa. Sivusto on mahdollista puhdistaa ja päivittää oikein työkaluin, esimerkiksi hyödyntämällä skannausohjelmia, tutkimalla palvelimen lokeja ja tiedostojen sisältöä ja päivämääriä. Joskus voidaan käyttää varmuuskopion tietokantaa ja tehdä asennus uudelleen, mikäli varmuuskopio on saatavilla ja se on puhdas. Salasanojen tietoturvaa on lähes aina parannettava ja usein jokin sivuston lisäosa on vaihdettava, koska se on vanhentunut ja tietoturvaton.

Joskus tutkimiseen käytettävä aika on kuitenkin turhaa, ja sivusto on rakennettava uudelleen, esimerkiksi käyttämällä tarjoamaamme ProcessWire-alustaa, katso nettisivupakettimme.

Mikäli sivusi ovat hakkeroitu, voimme arvioida, mikä on oikea ratkaisu tapauksessasi. Kysy arviointipalveluamme.

WordPress ja tietoturva

WordPress on maailman käytetyin verkkosivujen hallinnointijärjestelmä. Alunperin blogien tekemiseen luotu järjestelmä on laajentunut kattamaan monenlaisen käytön aina verkkokauppoihin asti. Wordpressin suosio perustuu osittain liitännäisiin (plugins), joita voi ladata netistä. Vaikka Wordpress itsessään on kohtuullisen turvallinen, useimmat tietoturvaongelmat ovat seurausta huonosti koodatuista tai päivittämättömistä liitännäisistä.

Usein helppokäyttöisyydellä markkinoidun Wordpress-sivun ylläpito saattaakin osoittautua haastavaksi ja kaikkea muuta kuin helppokäyttöiseksi. On tärkeää käydä läpi sivupohja ja siinä käytetyt liitännäiset, tarkistaa niiden ajantasaisuus sekä varmistaa, ettei niissä ole tunnettuja tietoturva-aukkoja.

Voimme auttaa myös WordPressin ylläpidossa ja tietoturvan parantamisessa.

Pidämme päivitykset ja varmuuskopiot kunnossa puolestasi

Yleensä tietoturvaongelmilta vältytään, kun hoidat julkaisujärjestelmän ja sen lisäosien päivityksen säännöllisesti itse. Voit myös ulkoistaa ylläpidon meille ammattilaisille, jolloin hoidamme sovitusti päivitykset ja varmuuskopiot. Opimme myös tuntemaan verkkosivustosi, jolloin voimme auttaa esimerkiksi sisällön ylläpitoon liittyvissä verkkosivustoasioissa.

Kysy lisää tietoturvapalveluistamme:
Kari-Pekka Mikkola
Puh. 050 592 1251
.

 

 

Tarvitsetko lisätietoa?

Soita 050 592 1251 tai lähetä email

Copyright 2024 © Kotisivutehdas | Lue tietosuojasta ja evästeistä